Nieuwsbrief September 2018 Mensen met dementie in Groningen

In deze Nieuwsbrief diverse informatie – let op de activiteiten Wereld Alzheimer Dag in september.
Lees meer in de Nieuwsbrief September 2018 Mensen met dementie in Groningen https://www.mensenmetdementiegroningen.nl/nieuwsbrief-mensen-met-dementie-in-groningen

Enkele onderwerpen

Geen wachtlijsten casemanagement dementie in Provincie Groningen – Complimenten voor inzet in Groningen

Week van de Dementie 2018 – De Hoven van 20 tot 28 september en In De Leeuwenhoek on Tour – Over liefdevolle zorg voor mensen met dementie – 3 oktober in Haren

Gemeenteraadsverkiezingen in najaar 2018 Groningen

Mensen met dementie Groningen is niet partij gebonden maar een voorbeeld hoe de lokale partijen bij de verkiezingen in het najaar 2018 aandacht besteden aan mensen met dementie is Groen Links in het Westerkwartier.

Dementie in het onderwijs vanuit de basisscholen.De gemeente Oisterwijk een project waarbij kinderen van groep 7 en groep 8 van alle basisscholen regelmatig op visite gaan bij mensen met dementie.

Waarom moeilijk doen als het samen kan? Woensdag 17 oktober 2018 van 18.30 tot 22.00 uur Vooraankondiging van symposium vanuit Compaen e.a.

Online seminar ‘Samen keuzes maken bij dementie’ op woensdag 26 september om 19.30 uur

Kom met in gesprek met mantelzorgers op Mantelzorgelijk Wat kun je zelf doen om dementie te voorkomen – Tips van Mantelzorgelijk

OBSERVATIE – Is dit waar?
Uit een observatieonderzoek in een verpleeghuis. De studenten viel op dat s’ nachts de geur van koffie en snacks in de gangen hing en dat de bewoners dachten dat het al ochtend was. Lees en vraag je af of maatregelen helpen om onrust te voorkomen. De e-learning Leren over dementie is vernieuwd.

Gevraagd: Leden voor redactieraad voor website Mensen met dementie in Groningen
De website https://www.mensenmetdementiegroningen.nl/ is op vrijdag 7 september “de lucht in gegaan”. Er zal de komende maanden nog wel iets aan “geschaafd” worden. Er is de mogelijkheid bij de inhoud een reactie te geven wat kan bijdragen tot het verbeteren van de website.
Een groep mensen met dementie met hun mantelzorgers met een aantal mensen uit de praktijk zoals verpleegkundigen of casemanagers dementie of EVV-ers in verpleeghuizen of vanuit steunpunten mantelzorg of mensen die betrokken zijn bij beleid, kunnen helpen om deze website “van en voor mensen met dementie” verder te ontwikkelen. Nog niet precies is bekend hoe zich dat gaat verder ontwikkelen maar het zou in de vorm van een redactieraad kunnen worden die gevraagd en ongevraagd informatie en advies geeft. Met een jaarlijks etentje als “waardering” voor de betrokkenheid.
Tot nu toe hebben zich drie personen aangemeld; een aantal van een 5 a 7 zou mooi zijn. U kunt mailen naar info@mensenmetdementiegroningen.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.