Publieksvoorlichting dementie Groningen – Oktober 2016

Mensen die met dementie in aanraking komen, hebben vragen. Het Netwerk Dementie Groningen organiseerde daarom een Publieksvoorlichting met de Publieksacademie. De Publieksacademie is een gezamenlijk initiatief van het Dagblad van het Noorden; het Netwerk Dementie Groningen bestaat uit een dertig verschillende organisaties en zorgaanbieders.
Gekozen is voor een vertoning van de boeiende documentaire “Mijn hoofd in jouw handen”. Er worden verschillende echtparen gevolgd. De documentaire laat ook zien hoe de mantelzorger zich inspant om samen invulling te geven aan kwaliteit van leven. Hoe maken we samen de omgeving voldoende vriendelijke voor mensen met dementie zoals bij het doen van boodschappen.
Na de documentaire werden er vragen gesteld aan een deskundig panel bestaande uit een arts, een casemanager dementie, een mantelzorger, een ondernemer uit de Noordelijke regio en de filmmaker/zorgmanager Pim Giel. Alzheimer Nederland en NDG waren aanwezig met een informatiestand.
Ook waren er casemanagers dementie van verschillende ketenpartners herkenbaar aanwezig voor vragen van de bezoekers. Lees meer in de Flyer Publieksvoorlichting dementie Groningen 2016.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.