Onthou de mens en vergeet dementie – campagne vanuit Vlaanderen

Kijk – en laat je inspireren – hoe onze buren vanuit Vlaanderen hun visie op het mens zijn en blijven, inhoud en vorm geven. Dementie is ingrijpend; dat moeten we zeker niet vergeten. Maar, onthou ook de mens! Op 7 januari 2019 schiet het nieuwe hoofdstuk van de Vlaamse sensibiliseringscampagne ‘Vergeet dementie, onthou mens’ uit de startblokken.

En daarbij hebben zij een duidelijke boodschap: inzetten op wat mensen met dementie wel nog kunnen in plaats van enkel te kijken naar wat niet meer kan.

Kloppend hart van de campagne zijn de persoonlijke getuigenissen van de nieuwe ambassadeurs over thema’s die ertoe doen. De eerste getuigenissen zijn online te bekijken vanaf 7 januari 2019 via de vernieuwde website https://onthoumens.be/ .
Hierbij alvast een voorsmaakje op YOU Tube https://youtu.be/g6msN7O8lSM
Meer informatie over visie met verhalen van mensen met dementie en hun mantelzorgers zelf i.p.v. beleidsnota’s over mensen met dementie op https://www.mensenmetdementiegroningen.nl/dementie/visie/ en https://www.mensenmetdementiegroningen.nl/dementie/verhalen-van-mensen-zelf/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.