Oproep deelnemers uit de Provincie Groningen voor interviews over ‘Spirituele zorg dichtbij huis’

Geestelijk verzorgers ondersteunen mensen die levensvragen hebben, zowel in zorginstellingen als thuis. Ook mantelzorgers kunnen met levensvragen zitten over bijvoorbeeld verlies of zingeving. Voor hen die iemand thuis verzorgen, kan het echter moeilijk zijn om een geestelijk verzorger te vinden. In de studie “Spirituele zorg dicht bij huis” wordt onderzocht hoe geestelijke verzorging beter toegankelijk kan worden gemaakt voor mensen thuis. Wilt u daarbij helpen?

Wie kan er mee doen?
Hebt u een geestelijk verzorger gezocht maar niet gevonden? Bent u thuis begeleid door een geestelijk verzorger? Bent u doorverwezen naar een geestelijk verzorger of hebt u deze zelf gevonden, maar toch besloten om niet met hen te praten? Denkt u wel eens: “Met wie kan ik praten over…?” Dan kunt u meedoen aan deze studie. Het onderzoek gericht op de inwoners in de Provincie Groningen.

Wat vragen de onderzoekers van u?
Tijdens het telefonisch vraaggesprek zal mevrouw Terpstra u een paar vragen stellen over waarom u contact wilt of al gezocht hebt met een geestelijk verzorger, hoe u dit gedaan hebt en hoe u dat heeft ervaren. Het gesprek duurt ongeveer een half uur.

Wat gebeurt er met uw antwoorden?
Van het gesprek wordt een samenvatting gemaakt en die wordt naar de onderzoekers van de universiteit gestuurd. De samenvatting zijn anoniem, de onderzoekers krijgen uw naam en contactgegevens niet te zien. Het telefoongesprek wordt niet opgenomen en uw contactgegevens worden verwijderd nadat de samenvatting is gemaakt.
De onderzoekers gebruiken de samenvattingen om adviezen te schrijven voor geestelijk verzorgers en andere zorgverleners, om geestelijke verzorging gemakkelijker toegankelijk te maken.

Heeft u nog vragen?
Als u nog vragen heeft, neem dan contact op met de hoofdonderzoeker, dr. Anja Visser, via telefoonnummer 050 363 4588 of emailadres a.visser-nieraeth@rug.nl 

Hoe kunt u zich aanmelden?
Graag uiterlijk 10 oktober 2021. Als u wilt deelnemen kunt u dat kenbaar maken aan een medewerker van Zorgbelang Groningen namelijk Sanne Terpstra. U kunt haar bellen op 06 34 28 07 38 of een berichtje sturen naar s.terpstra@zorgbelang-groningen.nl Zij maakt met u vervolgens een afspraak voor een telefonisch vraaggesprek.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.