Oproep LVGO aan de politieke partijen bij de gemeenteraadsveerkiezingen – Aan de slag met woongemeenschappen!

Den Haag begint wakker te worden als het gaat om gemeenschappelijk wonen van 50-plussers. Nu de gemeenten nog. Met het oog op de aankomende gemeenteraadsverkiezingen, maart 2022, start de LVGO daarom een actie om politieke partijen woongemeenschappen voor 50-plussers in hun partijprogramma op te nemen.

Waarom deze campagne?
LVGO: “Dat de woningnood een belangrijk thema zal zijn binnen de aankomende gemeenteraadsverkiezingen is een inkoppertje. Wij willen dat gemeenten zich daarbij meer bewust worden dat die woningnood ook onder senioren speelt. En dat tegelijkertijd senioren een deel van de oplossing kunnen zijn. Veel senioren zijn op zoek naar een alternatief voor hun vaak (binnenkort) te grote huis, dat veel onderhoud vraagt en niet leeftijdsbestendig is. Veel 50-plussers kijken uit naar een nieuwe woonomgeving waar zij zelfstandig, onder eigen regie, met (wederzijdse) aandacht voor hun omgeving nog heel lang een actief leven kunnen leiden. Het faciliteren van initiatieven voor woongemeenschappen is een manier om de doorstroming binnen de woningmarkt te stimuleren. Bovendien ontlasten woongemeenschappen het gemeentelijk zorgloket doordat zorg tot op zekere hoogte door bewoners onderling wordt overgenomen”.

Bron en meer info op https://www.lvgo.nl/ en lees de voorbeeldbrief waar u ook mee aan het werk kunt gaan door deze naar uw politieke partij te sturen LVGO-Campagne-gemeenteraadsverkiezingen-schrijven-politieke-partijen-DEF-1 – 26 juni 2021

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.