Oproep voor onderzoeken – Hoe verloopt de communicatie met een fysiotherapeut (1) en Welke ideeën heeft u voor de BeleefTV (2)

Het is voor een aantal studenten nu niet mogelijk om verder te gaan met hun opdracht of project waarbij ouderen of anderen gevraagd worden met hen mee te denken. Ouderen worden dus actief betrokken; niet OVER hen maar MET hen. 
De afspraken met hen voor een gesprek thuis kunnen nu door de CORONA crisis niet gemaakt worden. Door een andere onderzoeksmethode te kiezen – telefonisch of digitaal – lukt het vaak wel. Daarom deze oproep om hen te helpen en daarmee ook een bijdrage te leveren.
DenkTank – 60-plus Noord heeft een aanbod gedaan aan (afdelingen van) Hogescholen en Universiteiten waarmee zij een relatie hebben, bijvoorbeeld door middel van een Ouderen & Onderwijs -groep om bij de diverse studies en opleidingen de ouderen zelf te betrekken. Informatie over DenkTank-60plus vindt u op http://www.denktank60plusnoord.nl/

 

1.Hoe willen ouderen dat een fysiotherapeut eerstelijns met hen communiceert?
Mijn naam is Fenna Louwsma en ik zit in mijn laatste jaar van de studie Fysiotherapie aan de Hanzehogeschool. Voor mijn afstudeerproject doe ik onderzoek naar de volgende vraag; hoe willen ouderen dat een fysiotherapeut in de eerstelijns praktijk communiceert. Het doel van het onderzoek is om de communicatie tussen de oudere patiënt en de fysiotherapeut te optimaliseren zodat u zich, als oudere patiënt, gehoord voelt en de behandeling krijgt die u bij u past. Dit wil ik onderzoeken aan de hand van een online vragenlijst. Ik hoop dat u mij wilt helpen door de enquête in te vullen, zodat ik inzicht krijg in uw wensen.
Door de link aan te klikken gaat u van start met het onderzoek: https://rug.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_00PxPhF0ewT0w61
Mocht u vragen heb dan hoor ik die graag. Alvast hartelijk dank voor uw medewerking. Fenna Louwsma. Mail: f.louwsma@st.hanze.nl

 

2.Welke ideeën heeft u voor de BeleefTV?
Mijn naam is Emma Peeters, ik ben op dit moment bezig met afstuderen bij de opleiding toegepaste gerontologie aan Hogeschool Windesheim in Zwolle.
Voor mijn afstuderen ontwikkel ik spellen voor BeleefTV (zie ook het filmpje op You Tube :


BeleefTV wordt vooral gebruikt in zorginstellingen bij mensen met dementie, maar deze spellen zullen ook geschikt zijn om te gebruiken voor mensen met een somatische indicatie.
Ik ben nu op zoek naar inspiratie voor het ontwerp van deze beweegspellen. Mijn vraag aan u is of u mij van voorbeelden kunt voorzien van (beweeg)spellen of activiteiten waar u bekend mee bent van vroeger. Dit mogen ook sportactiviteiten zijn waarvan u denkt dat deze geschikt zijn voor de genoemde doelgroep.
U kunt deze voorbeelden mailen naar: emmapeeters@hetnet.nl
Mocht u dit liever telefonisch doorgeven, dan is dat ook mogelijk, dan kunt u bellen naar 06-21322688. De deadline is vrijdag 24 april a.s.
Alvast heel hartelijk bedankt! Emma Peeters.
 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.