Ouderen blijven in beweging bij OldStars Sport Groningen

Het Nationaal Ouderenfonds (NOF – https://www.ouderenfonds.nl/ ) zet samen met het Huis voor de Sport in Groningen – https://www.huisvoordesportgroningen.nl/ een project op om ouderen meer te laten sporten. In het project OldStars Sport Groningen werken ouderen samen met bestaande sportverenigingen om daar ouderenteams samen te stellen. Daarbij gaat het om hockey, basketbal, korfbal en tafeltennis. Het project krijgt bijna € 20.000 subsidie van de provincie.

Eenzaamheid
Ouderen bewegen zich in de loop der tijd minder makkelijk en doen daardoor minder mee aan activiteiten. Hierdoor krijgen ze minder energie en worden ze minder actief. Dit kan vervolgens weer leiden tot slechte eetgewoontes of vereenzaming. Het NOF zet zich in om eenzaamheid onder ouderen te voorkomen, kwetsbaarheid te verminderen en zelfredzaamheid te bevorderen. Hiervoor werkt het fonds samen met sportverenigingen.

Aangepaste vormen
Het NOF wil landelijk bij vier sporten bij veertig verenigingen aangepaste vormen van bewegen ontwikkelen. Hiervoor worden trainers opgeleid, er komt een landelijke spelersraad en er wordt  onderzoek gedaan naar de behoefte aan verschillende vormen van bewegen onder ouderen.

Vier sporten
In de provincie Groningen wordt OldStars geïntroduceerd bij vier verschillende sportverenigingen in vier verschillende sporten: hockey, korfbal, basketbal en tafeltennis. OldStars hoopt in Groningen ongeveer tachtig ouderen te trekken. Op termijn moet er ook een festival komen voor oudere sporters.
Bron Provincie Groningen en het Huis voor de Sport 29 augustus 2019

Meer informatie op https://www.huisvoordesportgroningen.nl/nieuwsoverzicht/ouderen-blijven-in-beweging-bij-oldstars-sport-groningen

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.