Regiotour Groningen – Friesland – 21 april 2022 – Een nieuwe generatie ouderen, langer thuis

We worden steeds ouder en blijven het liefst zo lang mogelijk zelfstandig wonen in de eigen leefomgeving. Professionals uit diverse werkvelden én ouderen zelf werken meer en meer samen om dit mogelijk te maken. Hoe doen we dat in een veranderende samenleving en met een groeiende en diverse groep ouderen?

Verandering en innovatie kunnen alleen gerealiseerd worden in de regio zelf, daarom organiseert Een nieuwe generatie ouderen, langer thuis een reeks van 8 bijeenkomsten om regionale partijen actief met elkaar te verbinden, kennis te delen en om samen in actie te komen.

Een van die bijeenkomsten is de regiotour Groningen-Friesland op donderdag 21 april 2022

Regiotour
In iedere regio wordt de regiotour voorbereid met de ouderendelegatie uit de regio, iedere delegatie is verbonden met en komt voort uit het ‘Nationaal Programma Ouderenzorg’ (NPO). Een van de motto’s van de regiotour is ‘niet over ons, zonder ons’ en daarom worden ouderen betrokken bij de regiotour. Betrekken bij het samenstellen van het programma, maar zij hebben zeker ook een rol tijdens de regiotour. Als spreker in het plenaire programma, om toelichting te geven over mooie projecten, om vragen te beantwoorden over wat ouderen nu echt belangrijk vinden of als deelnemer.

Deel samen met vele andere zorg- en welzijnsprofessionals, ouderen, vrijwilligers, beleidsmakers en onderzoekers uit uw regio, ervaringen, kennis en leerpunten rond goede kwaliteit van wonen, welzijn en zorg. Met gedeelde kennis en inspiratie, kunnen we dan weer verder met, voor en als nieuwe generatie ouderen.
Ben je actief betrokken bij wonen, welzijn en zorg voor ouderen in uw regio en wil je graag inhoudelijk meedenken met de regiotour?

Programma en aanmelden
Meer informatie en het programma en aanmelden op https://www.eennieuwegeneratieouderenzorg.nl/regiotour/regiotour-groningen-friesland

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.