Samen koken, praten en eten bij de Onvergetelijke Kookclub – start december – kookclub voor mensen met dementie in Hoogezand

Plezier, een gezellig avondje uit en het ontmoeten van lotgenoten staan centraal.
De kookclub wordt iedere 1e donderdag van de maand georganiseerd in Het Aletta Jacobs College in het Praktijkgebouw, Laan van de Sport 6 in Hoogezand.

Foto © Vlaamse Ouderenraad | Sien Verstraeten

Van de 290.000 mensen met dementie in Nederland woont 70% thuis. De diagnose is heel erg verdrietig, maar het betekent niet dat het leven direct ophoudt. Veel mensen raken in een isolement, vanuit schaamte of een gevoel op hun tenen te moeten lopen.
Zo lang mogelijk meedoen en je waardevol voelen is belangrijk. Bij de Onvergetelijke Kookclub kan dat. Ieder binnen de eigen mogelijkheden en in een veilige en prettige omgeving.”

Samenwerking
Met een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij kunnen Alzheimer Nederland en Resto VanHarte op meerdere locaties Onvergetelijke Kookclubs organiseren. De kookclubs sluiten aan bij de missie van Resto VanHarte; Wij brengen mensen met elkaar in verbinding aan de eettafel .

Bij de Onvergetelijke Kookclubs kunnen mensen met dementie én hun naaste lotgenoten leren kennen en samen activiteiten ondernemen.
De Onvergetelijke Kookclub is geïnspireerd op Restaurant Misverstand. Daar zien we dat dementie ingrijpend is, maar dat lotgenoten veel steun hebben aan elkaar. Het is waardevol om samen de handen uit de mouwen te steken, iets voor elkaar te krijgen en plezier te beleven.
Wij zijn ontzettend trots dat we dit landelijk en nu ook in Hoogezand kunnen aanbieden.

Aanmelden?
Mensen met dementie en hun naaste nodigen we uit zich aan te melden voor een onvergetelijke avond. Dit is inclusief 3-gangendiner, welkomstdrankje en koffie of thee na afloop. Aanmelden kan door een mail te sturen naar kookclub.middengroningen@alzheimervrijwilligers.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.