UMCG – workshop op 21 februari 2019. Voorkom overbelasting mantelzorg met BordjeVol

Heeft u beroepsmatig wel eens te maken met mantelzorgers? Dan krijgt u nu de kans om kennis te maken met de methode BordjeVol.

Over de methode BordjeVol
Mantelzorgers hebben vaak veel op hun bordje. Op termijn kan dat leiden tot overbelasting. BordjeVol geeft mantelzorgers inzicht in wat er op hun bordje ligt, welke activiteiten energie kosten (en opleveren) en welke mensen in de omgeving kunnen helpen.

BordjeVol bestaat uit een set speelkaarten en een set werkbladen. De methode kan zelfstandig door een mantelzorger doorlopen worden. Begeleiding door een beroepskracht of vrijwilliger biedt zeker meerwaarde.
Om dit hulpmiddel voor mantelzorgers te leren kennen, organiseert het UMCG een workshop. Leerzaam voor iedereen die met mantelzorgers te maken heeft. Het UMCG draagt de workshopkosten, hierdoor kunt u kosteloos meedoen.

Over de workshop
De workshop is bedoeld voor beroepskrachten én vrijwilligers die in contact staan met mantelzorgers. BordjeVol wordt op dit moment ingezet door mantelzorgmakelaars, steunpunten mantelzorg, welzijns- en thuiszorgorganisaties, woonzorgcentra, gemeenten (wijkteams) én HR-afdelingen. U maakt kennis met de methode door deze in de vorm van een casus te doorlopen. Verder ontvangt u informatie over ervaringen van gebruikers (mantelzorgers en professionals). Vanzelfsprekend is er ruimte om kennis en ervaringen over informele hulp uit te wisselen.
Zie voor meer informatie: https://cooperatiewehelpen.nl/bordjevol/

Informatie over datum – tijd en locatie
Datum: donderdag 21 februari
Tijdstip: 14.00 – 16.30 uur
Locatie: UMCG, lokaal 14 (Lokaal 14 bevindt zich op de tweede etage: bij de grote fontein de lift/trap naar de tweede nemen en dan linksaf slaan. Daar is de balie van het Onderwijscentrum, vandaar wijst iemand u de weg.)

Aanmelden?
U kunt zich aanmelden bij via floorvinckers@hotmail.com Mocht u anderen kennen, waarvan u denkt dat zij ook graag uitgenodigd willen worden, laat het hen dan weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.