VerpleeghuisVoordeel – Zicht op geld als u naar een verpleeghuis gaat en Vacature relatiebeheerder Zicht op Geld – provincie Groningen

Gaat uw partner in een verpleeg- of verzorgingshuis wonen? Dan zit u volop in een emotionele periode. Een periode van afscheid nemen, loslaten en mogelijk schuldgevoelens. Ondanks al die emoties wordt wel van u gevraagd om belangrijke keuzes te maken. Keuzes die ook gaan over geld. Veel senioren met een partner in een zorginstelling maken zich zorgen over hun geldzaken.

Zicht op Geld  – opgericht vanuit een mantelzorgster – neemt die zorgen weg én zorgt ervoor dat zij gemiddeld €7.000 per jaar meer te besteden hebben (gegevens oktober 2021). Meer informatie op https://www.verpleeghuisvoordeel.nl

Ontstaan

Toen de schoonmoeder van Gina Kingma (financieel planner en oprichter van VerpleeghuisVoordeel) in 2017 in een zorginstelling werd opgenomen kwam ook zij terecht in een oerwoud van regels van verschillende instanties. Uiteindelijk heeft Gina de juiste wegen gevonden en hierdoor hadden haar schoonouders ruim € 15.000 per jaar meer te besteden. Toen nam ze het besluit om meer senioren met een partner in een zorginstelling hiermee te gaan helpen. Gemiddeld levert dit hun klanten ruim € 7.000 per jaar op, maar het geeft hen vooral financiële rust.

Team

Inmiddels werken er twee financieel experts op het hoofdkantoor en zijn er vier relatiemanagers actief in de provincies Friesland, Drenthe en Noord-Holland. De relatiemanagers zijn het persoonlijke aanspreekpunt voor de klant. Zij komen bij de klant thuis om de dienst en het advies toe te lichten. Samen met de klant worden de benodigde formulieren ingevuld en de voortgang in de gaten gehouden. Omdat onze klanten vaak toch wat ouder zijn en niet allemaal hun weg vinden in de digitale wereld, helpen zij hen hierbij.

Advies

De financieel experts weten alles van de geldzaken rondom een opname in een zorginstelling wanneer één van de partners thuis blijft wonen. Zij adviseren de klant over onder andere de volgende vraagstukken:

  • Wat wordt mijn eigen bijdrage Wlz en hoe kan ik deze verlagen?
  • Is het slim om mijn AOW om te zetten naar alleenstaand?
  • Kan ik wel in mijn eigen woning blijven wonen?
  • Hoe kan ik meer toeslagen ontvangen?
  • Past mijn testament nog wel bij deze nieuwe situatie?

Het advies wordt niet alleen op papier gezet. Het wordt vervolgens ook helemaal uitgevoerd door de financieel experts. Alles wordt geregeld met de verschillende instanties zodat de klant maximaal ontzorgd wordt.

Vergoeding

Om de dienst voor iedereen betaalbaar te houden wordt gewerkt op basis van ‘no cure, no pay’. De vergoeding bedraagt 20% van het gevonden financieel voordeel over de komende 12 maanden. Geen gevonden voordeel betekent dus geen vergoeding betalen.

Meer informatie en contactgegevens zijn te vinden op https://www.verpleeghuisvoordeel.nl

Vacature relatiebeheerder Zicht op Geld – provincie Groningen

Ook voor de provincie Groningen wordt op dit moment gezocht naar een relatiemanager. Iemand voor wie netwerken een tweede natuur is. Iemand die het leuk vindt om met senioren te kletsen over de kleinkinderen en over hoe het vroeger was, maar ook een luisterend oor kan zijn voor iemand die het emotioneel zwaar heeft. Iemand die geldzaken begrijpelijk kan uitleggen. Ken (of ben) je iemand die aan dit profiel voldoet en die graag betekenisvol werk wil doen? Neem dan contact op met Gina Kingma op 058-2300444.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.