Waardig Wonen – Woon-initiatief voor mensen met dementie  in Winschoten

Mensen die ouder worden of dementie krijgen, kunnen heel lang thuis blijven wonen. De diagnose dementie maakt natuurlijk veel emoties los. Maar uiteindelijk gaat het leven ‘gewoon’ door. Het moment komt dan om te verhuizen als het thuis niet langer gaat. Waardig Wonen biedt een alternatief in een gewone woning in een gewone wijk waarbij er 24-uurszorg en ondersteuning aanwezig is. Waardig Wonen biedt daarbij een (t)huis voor mensen met dementie.

In een gewone straat in een wijk of dorp wonen vijf of zes bewoners samen in een huis dat voor hen een thuis is. Met 24-uurszorg en aandacht gedurende de gehele week in huis.
Waardig Wonen is opgericht door mantelzorgers van mensen met dementie. Er is een huis in Wagenborgen (gemeente Eemsdelta) en in de stad Groningen. Waardig Wonen gaat na of er meer van deze woningen kunnen komen.
Meer info op de website http://www.waardigwonen.nl 

Initiatief aan de Van Kinsbergenlaan in Winschoten
Woningcorporatie Acantus biedt Waardig Wonen de mogelijkheid een huis (t)huis voor mensen met dementie in Winschoten te realiseren. Het is het woongebouw aan de Van Kinsbergenlaan 30-32 in Winschoten. Het woongebouw – eigenlijk twee aan elkaar geschakelde woningen – ligt in de Zeeheldenbuurt (Winschoten-West) waarbij er woonruimte beschikbaar is voor 6 mensen met dementie. Op een ideale locatie in een rustige en vriendelijke wijk ligt deze woning. Op loopafstand bevinden zich namelijk diverse voorzieningen waaronder scholen, supermarkten, sportfaciliteiten en cultuurcentrum De Klinker. Ook het centrum van Winschoten is op loopafstand gelegen. Daarmee blijven mensen met dementie ook wonen in een gewone woonomgeving met voorzieningen.

Meer info
Lees meer in de infoflyer  Infoflyer Waardig Wonen huis in Winschoten en neem contact op met Waardig Wonen via de mail info@waardigwonen.nl of telefoonnummer 06-29216568 (zie ook de website voor de contactgegevens).

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.