Wat is belangrijk bij een Bordspel – AgeUp – om ouderen te ondersteunen om over hun toekomst na te denken? U kunt studenten daarbij helpen tot zaterdag 16 mei 2020 om 18.00 uur

Mijn naam is Jeske Roerink en ik ben tweede jaars studente Toegepaste Gerontologie. Op het moment ben ik samen met nog drie andere studenten bezig om een bordspel te ontwikkelen dat ouderen helpt om na te denken over hun toekomst.
Ik zal hieronder een korte samenvatting geven:
Wij zijn sinds afgelopen september bezig met het onderzoeken van ‘het goede leven’. In dit onderzoek hebben wij ondervonden dat mensen vaak niet na (willen) denken over hun toekomst.
Om bewustwording te creëren dat dit erg belangrijk is, zijn wij bezig met een bordspel dat deze bewustwording kan stimuleren.
Het spel heet: AgeUp: een reis door je leven
In dit spel zijn er 4 thema’s waar wij aandacht aan besteden zoals woonomgeving, gezondheid of sociale contacten. Bij elk thema bewandel je een ‘route’ op het bord en krijg je tijdens het spel verschillende keuzes die betrekking hebben op dat thema.
Wat ons spel nieuw en innovatief maakt, is dat er in het bord zelf verschillende soorten technieken worden gebruikt. Zo heeft het spel een app die moet worden gedownload om het te kunnen spelen. Op de telefoon verschijnen dan de vragen die beantwoord moeten worden. Ook wordt er gebruik gemaakt van een techniek waarin je een animatie ziet op het scherm.
Mijn vraag aan u is of u mee wilt denken zodat we de inhoud zo goed mogelijk kunnen afstemmen op ouderen.
Nu alvast een korte enquête, die u via deze link kunt invullen:
Hier is de link op https://www.survio.com/survey/d/L6A6H0E7P4O0B9Y9N
Met vriendelijke groet en heel veel dank voor uw medewerking,
Jeske Roerink

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.