Webinar Omgevingswet en leefomgeving – 22 november 2021

Met de invoering van de omgevingswet op 1 juli 2022 worden een heleboel wetten voor het benutten en beschermen van de leefomgeving gebundeld. Maar wat betekent dit voor ouderen, en hoe wilt u dat uw leefomgeving eruit ziet? Dat staat centraal tijdens dit webinar van Platform Pouwer.
Ouderen blijven steeds langer thuis wonen en maken gebruik van de publieke ruimte. Zij lopen aan tegen problemen rond toegankelijkheid wanneer zij volwaardig mee willen doen. Luisteren naar ouderen, en hun wensen en behoeften ophalen is belangrijk. Hun invulling moet een plek krijgen in de vertaling van de wet.

Tijdens dit webinar van Platform Pouwer belichten ouderen, professionals en beleidsmakers de omgevingswet vanuit hun perspectief en hoort u meer over mooie initiatieven die er zijn rond leefomgeving en publieke ruimte. Wist u bijvoorbeeld dat positieve gezondheid en publieke ruimte met elkaar in verbinding staan?

Aan het woord zijn Jeanette Nijkamp als Lector Gezonde stad van de Hanzehogeschool Groningen, Mariska de Groot over het Isala Beweegziekenhuis, en Gerda Schepers geeft het perspectief van ouderen en beschrijft het bankjesproject in Deventer. Thomas Steensma van Adema Architecten vertelt meer over de inrichting van de publieke ruimte en wat voor effect dit heeft op de gezondheid, en Dineke Katerberg van Westerholm geeft de visie van haar zorginstelling over publiek ruimte weer.

Dus wilt u meer weten over de leefomgeving en publieke ruimte voor ouderen? Neem dan deel aan dit webinar!
Aanmelding en info via https://www.platformpouwer.nl/agenda

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.