Webinar Platform Pouwer – Financieel Veilig 18 juni 2021 van 10.00 – 11.30 uur

Het laatste webinar van Platform Pouwer voor de zomer staat in het teken van Financieel Veilig. Financieel misbruik van ouderen is helaas niet nieuw. In 2019 bleek het de meest gerapporteerde vorm van ouderenmishandeling te zijn. Het is echt nodig om de steeds groter wordende kwetsbare doelgroep beter voor te lichten en in bescherming te nemen. Een antwoord hierop is de oprichting van lokale allianties ‘Veilig financieel ouder worden’ waar organisaties zich gezamenlijk tegen financieel misbruik inzetten.
Tijdens dit webinar staat de financiële veiligheid van ouderen centraal. Oscar Balkenende, directeur van het Nationaal Registratie Instituut (NRI) en initiatiefnemer van lokale allianties ‘Veilig financieel ouder worden’ legt een duidelijk verband tussen demografische gegevens, maatschappelijke ontwikkelingen en de groeiende kwetsbaarheid van de oudere generatie. Albert Scheffer neemt de deelnemers mee in wat de gemeente Smallingerland in Friesland doet rond dit thema en Anneke Faber zal het onderwerp belichten vanuit de Rabobank. Vervolgens zal Bert Kolk vertellen over de alliantie Midden Groningen, vanuit Veilig Thuis Groningen.
Net als tijdens de eerdere webinars is er gelegenheid tot het stellen van vragen via de chat, en zullen wij ons best doen om een zo aantrekkelijk mogelijk webinar voor u te organiseren met betrokken sprekers en enthousiaste presentaties.

Deelname
Ook deelnemen? Meldt u aan via https://www.platformpouwer.nl/agenda-item?id=14

Enquête ervaringen ouderen financiële veiligheid
Voorafgaan aan het webinar horen zij graag wat de ervaringen van ouderen zijn rond hun eigen financiële veiligheid. Daarom een korte vragenlijst in te vullen waarin gevraagd wordt naar uw eigen financiële veiligheid.
Hoe ziet die eruit, en heeft u zich weleens onveilig gevoeld? Vul de vragenlijst in op https://www.survio.com/survey/d/Q7Q4P8M5H1W3C9X9R

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.