Webinars ondersteunen van mantelzorgers – 13 april – 20 mei – 27 mei – 3 juni 2021

Het programma “In voor mantelzorg-thuis” organiseert webinars over mantelzorgondersteuning. Samenwerking staat hierin centraal. In 45 minuten krijg je een mix van theorie en praktijk.

Deelnemers van In voor mantelzorg-thuis vertellen over hun aanpak, delen handige tools en je krijgt handvatten om er zelf mee aan de slag te gaan. De webinars zijn voor iedereen die werkt met mantelzorgers die zorgen in de thuissituatie: van wijkverpleegkundigen tot sociaal professionals en van POH’ers tot Wmo-consulenten. Deelname is kosteloos.

Wil je deelnemen? Stuur dan vast een mail naar ivm@movisie.nl . Je ontvangt dan een uitnodiging als de inschrijving is gestart. Bron en meer info https://www.invoormantelzorg.nl

13 april: Samen in voor mantelzorg, 15.00-16.30 uur
Zie jij het belang van samenwerking met andere beroepskrachten voor een goede ondersteuning van mantelzorgers? Maar weet je niet goed hoe je dit moet aanpakken?
20 mei: Samenwerking met mantelzorgers, 9.15-10.00 uur
Het eerste webinar gaat over samenwerking met mantelzorgers. Je hoort de laatste stand van zaken over wat werkt bij samenwerking met mantelzorgers. De lerende lokale praktijken van het programma In voor mantelzorg-thuis delen hun goede voorbeelden en je krijgt tips om zelf de samenwerking te verbeteren.


27 mei: Respijtzorg, 9.15-10.00 uur
Welke vormen van respijtzorg zijn er? Hoe regel je servicegerichte toegang tot respijtzorg? En hoe doe je dat met alle organisaties die zijn betrokken? En aan welke vormen kun je denken? We delen de laatste inzichten, praktijkervaringen en tips.
3 juni: Digitale communicatie, 9.15-10.00 uur
Rondom een client en zijn of haar mantelzorgers zijn vaak veel beroepskrachten betrokken. Digitale communicatie kan de samenwerking tussen iedereen verbeteren. Op welke manieren kan dat? Welke platforms zijn geschikt en hoe zorg je ervoor dat je dit samen ook gaat gebruiken? Ook hier hoor je weer de ervaringen uit de praktijk.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.