Wonen in de 21ste eeuw – open dag woongemeenschappen. Zet gemeenschappelijk wonen 50-plus op de kaart op 21 mei 2022

Zaterdag 21 mei 2022 openen woongemeenschappen in heel Nederland (en daarbuiten) hun deuren. Om zo bekendheid te geven aan gemeenschappelijk wonen in brede zin en de eigen gemeenschap in het bijzonder. De LVGO is medeorganisator van deze dag.

Meer info op https://www.lvgo.nl/open-dag-gemeenschappelijk-wonen-doe-mee

LVGO

De LVGO stimuleert het gemeenschappelijk wonen 50plus door het delen van kennis en belangenbehartiging van hun leden.

Als 50plusser denk je na over hoe je ook straks plezierig kunt wonen en leven. In een woongemeenschap bijvoorbeeld. Daar woon je zelfstandig met behoud van privacy. Daarnaast zijn er in en rond het gebouw ruimtes en voorzieningen die je met de andere bewoners deelt. Dankzij de gezamenlijke activiteiten en onderlinge betrokkenheid draagt iedereen bij aan een prettige en levenslustige manier van ouder worden. Nederland kent inmiddels al honderden woongemeenschappen en dit aantal groeit snel.

 

De LVGO bestaat sinds 1985. Een aantal van onze leden – woongemeenschappen door het hele land – bestaat ook al zolang. Dat betekent decennia lang ervaring met gemeenschappelijk wonen. Deze kennis en ervaring komt samen in de LVGO en delen (en ontwikkelen) zij graag met hun leden en andere belanghebbenden zoals gemeenten, landelijke overheid, woningcorporaties en maatschappelijke organisaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.