Uitnodiging Inspiratiesessie Passend Wonen – 16 juni 2022

Graag maken we je attent op de Inspiratiesessie Passend Wonen van de Academie Zorgbelang:
op donderdag 16 juni;
van 13.30 tot 16.00 uur (inloop vanaf 13.15 uur);
bij Zorgbelang Groningen, Schweitzerlaan 4 in Groningen.

Programma
Wonen HOE en WAAR je wilt, dat is niet vanzelfsprekend als je te maken hebt met een chronische ziekte, beperking of als je ouder wordt. In deze inspiratiesessie wordt ingegaan op welke (nieuwe) woonvormen er zijn, hoe je zelf zo’n woonvorm opzet en wat daarbij komt kijken. Ook komen de verschillen tussen stad en platteland aan bod. En natuurlijk is er ruimte voor het uitwisselen van ervaringen: wat betekent wonen hoe en waar je wilt voor je kwaliteit van leven?

Wat staat op het programma?
Petra Steenbergen (Zorgbelang Groningen) geeft een terugkoppeling van de resultaten uit het online onderzoek ‘Passend Wonen’ onder inwoners uit de provincie Groningen.
Ine de Haan vertelt over haar ervaringen in Schots en Scheef, een woonvoorziening voor mensen met een lichamelijke beperking in het centrum van Groningen.
Henk Boldewijn van de Stichting Roemte vertelt over zijn werk, maar vooral ook over zijn persoonlijke ervaringen en do’s en dont’s met het opzetten van een eigen woonvorm.
Maaike Louwsma van Steunpunt Mantelzorg Humanitas Groningen gaat in op wat je moet weten rondom ‘mantelzorg en wonen’.

Voor wie?
De inspiratiesessie is bedoeld voor belangenbehartigers, vrijwilligers, professionals van gemeenten en zorg- en welzijnsinstellingen én andere geïnteresseerden.

Meer informatie
Bekijk voor het programma en de sprekers de website van Zorgbelang Groningen.
Deelname is gratis voor vrijwilligers/patiëntvertegenwoordigers. Professionals betalen € 49 euro.

Aanmelden
Wil je erbij zijn? Je bent van harte welkom! Wel graag van tevoren even aanmelden, dit kan per mail via academie@zorgbelang-groningen.nl of het inschrijfformulier op de website van Zorgbelang Groningen op Inspiratiesessie Passend Wonen | Zorgbelang Groningen (zorgbelang-groningen.nl)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.