Workshop ‘Als de zorg thuis intensiever wordt of opname in een verpleeghuis nodig is’ op 14 oktober 2022 en “Mantelzorgwoningen en prémantelzorgwoningen” op 28 oktober 2022

Het Platform Hattinge Verschure (PHV) gaat in samenwerking met Mantelzorg.nl 2 workshops organiseren. De komende jaren wordt steeds meer een beroep gedaan op mantelzorgers; mantelzorgers die nu al overbelast zijn of mogelijk raken. Wat als intensieve zorg thuis niet meer mogelijk is? Wat kan een mantelzorgwoning voor je betekenen? Kom naar deze workshops; samen met andere mantelzorgers krijg je informatie en ben je in gesprek met elkaar!

Workshop ‘Als de zorg thuis intensiever wordt of opname in een verpleeghuis nodig is’ op 14 oktober 2022
In de workshop gaan we in op wat daarbij komt kijken. Persoonlijk én praktisch. En dat verschilt per situatie. Bijvoorbeeld of je mantelzorger bent voor een huisgenoot of voor iemand die ergens anders woont.
Wanneer kom je eigenlijk voor deze intensieve zorg in aanmerking? Daarbij spelen allerlei regelingen een rol, zoals de Wet langdurige zorg (Wlz). Wat houdt deze wet in? En hoe zit het met eigen bijdragen, bijvoorbeeld die al zijn toegekend voor voorzieningen uit de Wmo?
Ook gaan we in op het gesprek dat je moet voeren als er keuzes worden gemaakt. Hoe praat je hierover met elkaar en met de professionals die steeds meer betrokken raken bij de zorg? En waar blijf je zelf en jouw leven in dit verhaal? Waar loop je tegenaan en wat zijn jouw wensen?
In deze workshop leren we van elkaar en met elkaar. Welke tips (en tops) deel je met andere deelnemers om elkaar verder op weg te helpen?

Wanneer: vrijdag 14 oktober
Tijd: 14:00 tot 16:00 uur (inloop vanaf 13:30 uur)
Waar: Van der Valk Groningen-Westerbroek, Rijksweg West 11 – 9608 PA Westerbroek

Aanmelden
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een mailtje te sturen naar, r.visser@zorgbelang-groningen.nl . Aanmelden kan tot uiterlijk 9 oktober.

Workshop “Mantelzorgwoningen en prémantelzorgwoningen” op 28 oktober 2022
Wil je als mantelzorger dichter bij degene wonen voor wie je zorgt? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor het plaatsen van een mantelzorgwoning in de tuin. Maar wat is een mantelzorgwoning precies en welke regels gelden daarvoor? Deze en andere vragen staan centraal tijdens deze workshop.

Mocht je overwegen om een mantelzorgwoning te realiseren dan is er een aantal formele regels waar jij je aan moet houden. Dat kan gaan om juridische zaken maar ook om fiscale en financiële aspecten. Het is verstandig om je hierover goed te laten informeren. In deze bijeenkomst bespreken we hoe je een mantelzorgwoning kunt realiseren en welke spelregels gelden zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken. Ook zullen we een aantal voorbeelden laten zien van mantelzorgwoningen ter inspiratie.

Wanneer: vrijdag 28 oktober
Tijd: 14:00 tot 16:00 uur (inloop vanaf 13:30 uur)
Waar: Multifunctioneel Centrum De Mellenshorst, Waterhuizerweg 36, 9753 HS in Haren.

Aanmelden
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een mailtje te sturen naar, r.visser@zorgbelang-groningen.nl . Aanmelden kan tot uiterlijk 23 oktober.

Informatie over PHV
Platform Hattinga Verschure behartigt de collectieve belangen van mantelzorgers in de provincie Groningen. We informeren, luisteren naar je ervaringen, horen waar jij als mantelzorger tegenaan loopt en wat je nodig hebt. Daarover gaan we in gesprek met gemeenten en anderen, bijvoorbeeld zorgaanbieders. Zo werken we samen met alle betrokkenen aan een betere positie en goede ondersteuning voor mantelzorgers in onze provincie. Website https://sphv.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.