Zorgverzekering 2019 – Stapt u wel of niet over?

Het is weer de tijd van het jaar om kritisch naar uw zorgverzekering te kijken. Wordt alles vergoed wat u en/of uw naaste met dementie aan ondersteuning en zorg nodig heeft? Is het verstandig om over te stappen? Er zijn meerdere websites die tips geven bij het maken van een keuze. Hierna een drietal organisaties die belangrijk zijn voor mantelzorgers en kwetsbare ouderen waaronder mensen met dementie.
U heeft de mogelijkheid om tot 31 januari 2019 een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Zorg er dan wel voor dat u uiterlijk 31 december 2018 uw huidige zorgverzekering opzegt.

Mezzo en Independer- Vergoeding zorgverzekering mantelzorg in 2019

Ruim 4 miljoen Nederlanders zorgen voor een naaste. Mantelzorg is alle hulp aan een hulpbehoevende uit de directe sociale omgeving. Mantelzorg is van grote waarde voor onze samenleving en verdient erkenning en waardering. Om te voorkomen dat mantelzorgers overbelast raken, is het belangrijk dat zij de zorg én hun zorgen kunnen delen met anderen.Maak je gebruik van mantelzorg? Er zijn meerdere zorgverzekeraars die een vergoeding voor mantelzorg bieden vanuit de aanvullende zorgverzekering. De vergoedingen lopen erg uiteen. Sommige verzekeraars vergoeden een vast bedrag, andere vergoeden weer een bepaald aantal dagen.

Meer informatie op https://www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/mantelzorg.aspx en https://www.mezzo.nl/

Zorgvergelijker van Per Saldo weer beschikbaar
Zoals velen inmiddels van ons gewend zijn, heeft Per Saldo ook dit jaar weer een vergelijkend onderzoek onder zorgverzekeraars gedaan wat betreft het pgb. Welke zorgverzekeraar is het meest pgb-vriendelijk? Dat wil zeggen: wie scoort hoog op onderwerpen die voor budgethouders met een pgb uit de zorgverzekeringswet belangrijk zijn? U kunt daarbij denken aan acceptabele tarieven, bestedingsvrijheid, desgewenst kunnen schuiven tussen zorgfuncties en het combineren van een pgb met zorg in natura.

Meer informatie op https://www.pgb.nl/zorgvergelijker-van-per-saldo-weer-beschikbaar/

Alzheimer Nederland – Vergelijk uw zorgverzekering voor 2019
Welke zorg bij dementie wordt vergoed in 2019? Alzheimer Nederland geeft geeft u een aantal tips bij het maken van een keuze.
In een overzicht op hun website ziet u welk begeleiding en zorg in uw zorgverzekering.

Meer informatie op https://www.alzheimer-nederland.nl/zorgverzekering-2019

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.