Stichting Netwerk Dementie Groningen opgericht maandag 10 december 2018

Het Netwerk Dementie Groningen (NDG) bestaat sinds 2008 en is een samenwerkingsverband van partijen die zich bezighouden met het verbeteren van dementiezorg. Het netwerk wil bereiken dat mensen met dementie en hun naasten zich gekend en erkend voelen als volwaardig lid van de maatschappij.

Hun wensen en behoeften zijn uitgangspunt. Het netwerk streeft naar goede en samenhangende informatie, begeleiding en zorg voor mensen met dementie en hun naasten. In eerste instantie waren vooral zorgaanbieders bij het netwerk aangesloten. De laatste jaren worden gemeenten, welzijnsinstellingen, huisartsen en ziekenhuizen actief betrokken. Om de samenwerking te formaliseren en om daadkrachtig te kunnen opereren is besloten tot het oprichten van een Stichting.

In Hoogkerk hebben het bestuur de coördinator zich voorgesteld; het provinciale netwerk gaat aan de slag om de Zorgstandaard Dementie in de gemeenten te implanteren. Het netwerk wil daarmee door middel van samenwerking een dementieketen tot stand brengen met als kernpunten volledigheid, vindbaarheid en optimale kwaliteit. Het netwerk wil graag alle betrokken partijen aan zich binden zoals zorgaanbieders, gemeenten, welzijnsinstellingen, huisartsen en ziekenhuizen.
Meer informatie op http://www.dementiegroningen.nl/netwerk

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.