Alzheimercafé Westerkwartier – Dinsdagavond 7 september 2021 – De wonderlijke wereld van dementie

Dementievriendelijk Westerkwartier nodigt u uit voor de eerste bijeenkomst van het Alzheimercafé Westerkwartier van het seizoen 2021/2022. Deze wordt gehouden op dinsdagavond 7 september vanaf 19.30 uur in dienstencentrum ‘de Schutse’, Oldenoert 32 te Leek. De zaal is vanaf 19.00 uur open. Het thema van de avond is: ‘’de wonderlijke wereld van dementie’’ Gespreksleider Guus Raats ontvangt deze avond Rudolf Hartoungh; specialist ouderengeneeskunde in zorgcentra Het Hooge Heem en Vredewold.

De wonderlijke wereld van dementie
Deze eerste avond van het nieuwe seizoen krijgt u informatie over het ontstaan en herkennen van dementie. Dementie is de naam voor een combinatie van symptomen (een syndroom), waarbij de verwerking van informatie in de hersenen is verstoord. De meest voorkomende vormen van dementie zijn de ziekte van Alzheimer, vasculaire dementie, Lewy Body Dementie en Frontotemporale Dementie. Maar liefst 1 op de 5 mensen krijgt een vorm van dementie. Onderwerpen die aan de orde kunnen komen zijn: diagnosestelling, verschillende soorten dementie, lichamelijke en geestelijke gevolgen, behandeling, beloop enz. Na de pauze is er volop gelegenheid voor het stellen van uw vragen.

Vervoer en informatie
Er is de mogelijkheid van (aangepast) vervoer waarmee zij u van huis kunnen halen voor een vaste prijs van € 2,– per keer (halen en brengen). Voor meer informatie kunt u zich tijdens kantooruren wenden tot het informatieloket van ‘de Schutse’ tel. 0594 – 512334.

Maatregelen COVID 19
In de Schutse gelden de bestaande maatregelen m.b.t. COVID 19. In verband met de anderhalve meter maatregel kunnen er minder personen in de grote zaal. Volg daarvoor de instructies van de medewerkers.

Over het Alzheimer Café
Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. De gasten praten met elkaar over de dingen die ze meemaken, over dementie, en over de mogelijkheden voor hulp en dienstverlening. En dat allemaal in een gemoedelijke sfeer. Tijdens iedere bijeenkomst staat een onderwerp centraal.
De bijeenkomst begint met een interview met een (ervarings-) deskundige of de vertoning van een film, het bespreken van een boek, etc. Dit duurt ongeveer een half uur. In de pauze is er tijd om ervaringen uit te wisselen. Daarna is er gelegenheid om vragen te stellen aan de spreker. Na afloop kan men nog iets drinken en met elkaar napraten.
Meer info op https://dementievriendelijkwesterkwartier.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.