Dementievriendelijke Korrewegwijk in Groningen – April 2016

Vanuit het Odensehuis – Het Odensehuis is een inloophuis voor mensen met lichte dementie en hun naasten – zijn er initiatieven voor een dementievriendelijke wijk namelijk de Korrewegwijk in Groningen gestart. Op 20 april 2016 was er een bijeenkomst waarbij studenten van de Kunstacademie Minerva, professionals uit het werkveld, docenten en de leden van de werkgroep dementievriendelijke wijk voor uitgenodigd waren. Tijdens deze bijeenkomst is gepraat over een drietal onderwerpen/projecten die aansluiten bij het project ‘Dementievriendelijke wijk’:
Het eerste onderwerp richt zich op de communicatie waarbij het gaat over het overbrengen van kennis over dementie, zodat bewoners (met en zonder dementie) zich minder ongemakkelijk voelen.
Het tweede onderwerp richt zich op de openbare ruimte en zoekt daarbij naar een antwoord op de vraag hoe mensen zich veiliger kunnen voelen/makkelijker bewegen in de eigen wijk.
Het derde onderwerp is hoe technologie kan bijdragen aan een ontmoeting tussen mensen die wel en mensen die niets te maken hebben met dementie.
Het is de bedoeling dat studenten van Minerva in het najaar 2016 samen met de inwoners van de Korrewegwijk aan de slag gaan met deze onderwerpen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.