Bijeenkomst Slim Mantelzorgen – donderdag 13 september in Appingedam

Regiobijeenkomst van het Platform Hattinga Verschure

De boog kan niet altijd gespannen zijn.
In de samenleving wordt door gemeenten en zorgorganisaties een steeds groter beroep gedaan op mantelzorgers. Hierdoor kan het gebeuren dat u als mantelzorger te maken krijgt met een “mantelzorgval”. Een mantelzorgval ontstaat doordat mantelzorgtaken steeds meer toenemen en steeds meer energie vragen. Dit leidt tot overbelasting van de mantelzorger.

Hoe voorkom je een mantelzorgval?
Stel het mantelzorgen legt zoveel beslag op u, dat u geen tijd meer heeft voor eigen activiteiten. Bent u een mantelzorger die geen tijd meer heeft voor eigen activiteiten en geen energie en lust meer heeft om iets te ondernemen, dan ligt de mantelzorgval met de overbelasting op de loer. Wanneer dat zo is, dan is het heel verstandig om kritisch te kijken naar uw eigen mantelzorgsituatie. Dit is voor iedere mantelzorger lastig. Je wilt als mantelzorger er immers zijn voor degene die je helpt. Je hebt een nauwe band met elkaar. Je voelt je verantwoordelijk voor het wel en wee van degene die jouw hulp nodig heeft. Maar hoe hou je de mantelzorg vol als deze al erg zwaar is en of steeds zwaarder wordt. Door jezelf steeds meer weg te cijferen bestaat je leven alleen nog maar uit zorgen voor!Maar hoe voorkom je dit?

Is mantelzorg slim te combineren met andere verplichtingen of met eigen bezigheden?
Dorothée Gassen van Mezzo vertelt ons vanuit eigen ervaringen hierover en is onze gast op de bijeenkomsten. Dorothée vertelt over haar eigen ervaringen als mantelzorger met de steeds zwaarder wordende mantelzorg voor haar man. Hoe heeft Dorothée dit voor elkaar gekregen dat zij deze zorg heeft kunnen geven zonder er zelf aan onderdoor te gaan.

Aanvang en aanmelding
Aanvang 19.30 uur
Aanmelden via https://www.sphv.nl/index.php?option=com_djevents&view=eventslist&Itemid=277

Locatie
ASWA
Burgemeester Klauckelaan 16
Appingedam

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.