Congres 10 oktober 2018 Samen naar een Gezonde Leefomgeving: wonen, werken & leren en openbare ruimte

In het Noorden is veel aandacht voor het bevorderen van een gezonde leefomgeving maar er is nog veel winst te behalen! Daarom slaan Centre of Expertise Healthy Ageing, Healthy Ageing Network Northern Netherlands (HANNN), Zorg Innovatie Forum (ZIF), Netwerk ZON en ZorgpleinNoord de handen ineen om op 10-10-2018 hét Healthy Ageing congres van Noord-Nederland in Leeuwarden te organiseren: ‘Samen naar een gezonde leefomgeving’.

Onze leefomgeving bepaalt in belangrijke mate onze fysieke en mentale gezondheid. Schone lucht, een comfortabel huis, een groene omgeving, de beschikbaarheid van goede zorg, veiligheid op het werk of op school: het draagt allemaal bij aan kwaliteit van leven. Maar ook een sociaal netwerk, toegankelijkheid van voorzieningen, culturele activiteiten en duurzame inzetbaarheid spelen een cruciale rol.
Er gebeurt gelukkig al veel, maar er is nog meer nodig!

In Noord Nederland zijn er diverse projecten en samenwerkingsverbanden die zich richten op een gezonde leefomgeving. Toch is gezond ouder worden nog lang niet voor alle mensen in Noord-Nederland weggelegd; er is dan ook zeker nog ruimte voor verbetering op allerlei aspecten van de leefomgeving. Ook de zorg vraagt om ingrijpende maatregelen als gevolg van de kantelingen in Zorg en Welzijn, de vergrijzing en het groeiende personeelstekort.

Tijdens de conferentie op 10 oktober worden onder andere mbo en hbo onderwijs, ruimtelijke ordening, zorg en welzijn, (sensor)technologie, voeding en beweging en kunst en cultuur bij elkaar gebracht om ideeën en initiatieven aan elkaar te verbinden en het samen te hebben over: ‘Wat kunnen we nog meer doen om de leefomgeving in Noord-Nederland gezonder te maken? Wat gaat er goed, maar wat moet beter? Welke bevolkingsgroepen hebben extra aandacht nodig? Hoe kunnen partijen beter samenwerken voor meer resultaat?’. Lees meer op https://www.congresgezondeleefomgeving.nl/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.