De Demin studie is een proef-bevolkingsonderzoek die u inzicht kan geven in uw (hersen)gezondheid en u krijgt een online op-maat-gemaakt leefstijladvies.

Het onderzoek naar het risico op dementie is in volle gang. Daardoor wordt steeds duidelijker wat mensen kunnen doen om het risico op het ontwikkelen van dementie op latere leeftijd te verkleinen. Belangrijke risicofactoren voor dementie zijn: roken, alcoholgebruik, overgewicht, te weinig mentale uitdagingen, te weinig beweging en verschillende ziektes en aandoeningen. Helaas is er geen methode die garandeert dat u geen dementie krijgt.
Hoge leeftijd: hoog risico op dementie
De gemiddelde Nederlander wordt steeds ouder. En leeftijd is de grootste risicofactor voor dementie. Van de mensen tussen de 65 en 69 jaar heeft ongeveer 1 procent dementie, maar van de mensen boven 90 jaar gemiddeld 40 procent. Als uw familieleden dus oud worden, is de kans groot dat er dementie in uw familie voorkomt.

Leeftijd Percentage mensen met dementie
65-69 ====== 1 pct
70-74 ====== 2 pct
75-79 ====== 7 pct
80-84 ===== 18 pct
85-90 =====  33 pct
90-plus ==== 40 pct

Wilt u weten wat u kunt doen om uw hersenen gezond te houden?
Is onlangs ook bij één van uw ouders dementie vastgesteld en wilt u meer weten over dementie? Zoals wat dementie is, wat de risico factoren voor dementie zijn, of dementie erfelijk is en of dementie kan worden voor komen dan kunt u een vragenlijst invullen.
Doe dan mee aan de Demin studie. De Demin studie is een proef-bevolkingsonderzoek die u inzicht kan geven in uw (hersen)gezondheid en krijgt u een online op-maat-gemaakt leefstijladvies.
Bron (december 2018) en meer informatie op https://www.demin.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.