Een 120 mensen schoven aan bij de 8e Dementietafel Groningen: Van niet-pluis gevoel tot diagnostiek

We zijn ons er niet altijd bewust van dat ook mensen met een verstandelijk handicap dementie kunnen krijgen of al hebben. Daarom is er de Dementietafel.

Op dinsdagavond 30 april 2018 vonden 120 bezoekers weer hun weg naar het Van der Valk Hotel Groningen-Hoogkerk. Na de interactieve Grote Dementietafel Quiz door gastheer prof. Peter De Deyn (RUG-UMCG), vertelde onderzoeker Dr. Alain Dekker (RUG-UMCG) over eiwitophopingen in de hersenen bij de ziekte van Alzheimer, en of we Alzheimer ook kunnen meten.

Na de pauze werd ingezoomd op de dagelijke praktijk, het diagnostisch proces van niet-pluisgevoel tot diagnostiek. Logopedist Sabrina van Weering (‘s Heeren Loo) verhelderde de rol van de logopedist bij dementie.

Tot slot bespraken Marie-José van Dreumel (arts VG, Cosis), José Eleveld (orthopedagoog/GZ-psycholoog, Cosis) en Margriet Koster-Frik (begeleidster, Cosis) een casus uit de praktijk. Zij illustreerden mooi hoe de diagnose van dementie vooral ook het uitsluiten van andere oorzaken is.

Meer informatie op https://www.t21rs.org/nl/wetenschap-samenleving/dementietafel

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.