Fitter Kerst – 17 december 2020 – Online beweeg- en damevent voor bedrijven en organisaties

Support het UMCG Alzheimerfonds door mee te doen aan deze gezonde en gezellige Domibo.

Donderdag 17 december vindt om 15:30 uur het grote online dam-en beweegevent Fitter Kerst plaats. Het event is speciaal voor afgevaardigden van bedrijven en organisaties, de activiteiten zijn gratis, je kunt deelnemers sponsoren en meedoen aan de veiling. De opbrengsten gaan naar het UMCG Alzheimerfonds. Het is de eerste keer dat Fitter Brein een goed doel aan een damevent koppelt. Alle info vind je via https://fitterbrein.nl

Aanmelden
Aanmelden is verplicht, meld u vast aan via Nicole de Vries: info@fitterbrein.nl
Dit kan tot en met 16 december 2020

Info van de organisatoren
Een potje dammen, live-commentaar en prijzen winnen
Na het succes van het Fitter Brein event in juli staat nu het online dam- en beweegevent Fitter Kerst voor de deur. Een Domibo met live-analyses van Groninger damgrootmeester Wouter Sipma, Daan Bultje (directeur van HANNN) en Bert Dollekamp (‘dampedagoog’). Ook schuift een onderzoeker van het UMCG Alzheimerfonds aan en zijn 7-minuten homeworkouts, verzorgd door Decathlon.

Beweegclinic van Decathlon
Veel professionals werken sinds de corona-crisis (meer) thuis. Fietsen of lopen naar het werk gebeurt daardoor minder dan voorheen. Te lang doorwerken achter het beeldscherm en te veel zitten liggen op de loer. Maar juist voldoende bewegen levert zoveel positieve effecten op. Hoe breng je beweging in je volle thuiswerkdag? En waarom is dat zo belangrijk? Tijdens het event vinden om 15:30 uur en 16:30 uur 7-minuten homeworkouts plaats door bootcampinstructeur Sjoerd ten Asbroek van Decathlon. Ook deelt hij zijn gouden tips hoe je voldoende beweging kunt integreren in je thuiswerkdag en maak je kans op één van de drie fitnessmatten.

UMCG Alzheimerfonds
Wetenschappers denken dat tot 30% van het aantal gevallen van dementie voorkomen kan worden, als we allemaal gezonder gaan leven. Wat zijn de belangrijkste risicofactoren en wat kun je doen? Helaas is er geen methode die garandeert dat je geen dementie krijgt. Wel laat onderzoek zien dat een gezonde leefstijl en een actief brein de kans op dementie vermindert. Het is goed voor de hersenen uitdagingen op te zoeken, sociaal contact aan te gaan en nieuwe dingen te leren. Daarnaast spelen voeding, beweging en slaap een belangrijke rol.
Fitter Brein coördinator Zainal Palmans ziet de voordelen, juist nu. ‘De dagen worden korter, kerst staat voor deur, dit is het moment aandacht te geven aan je mentale en fysieke gezondheid, Fitter Kerst biedt hulp en inspiratie’.
Ook grootmeester Wouter Sipma heeft er zin in. Hij hoopt een breed publiek te trekken voor Fitter Kerst. ‘Ik zie overeenkomsten tussen de (top) dammers en ondernemers, de vaardigheden die je bij het dammen ontwikkelt, zijn zeer waardevol in het bedrijfsleven’. Enthousiast geworden? Meld je aan!

Aanmelden is gemakkelijk en gratis
Doe donderdag 17 december als bedrijf of organisatie mee met het online dam- en beweegevent Fitter Kerst en vaardig zoveel mogelijk collega’s af. Alle deelnemende bedrijven en organisaties ontvangen een gratis Fitter Brein dampakket en worden gevraagd of ze in de toekomst geïnteresseerd zijn in een gratis damclinic/damsimultaan van een jeugdspeler of grootmeester. Het damevent duurt van 15:30 uur tot 17:30 uur. De wedstrijden vinden plaats op het online damplatform lidraughts.org, Facebook, Instagram en YouTube.
Voor alle informatie en je aanmelding ga je naar: fitterbrein.nl of mail ons naar info@fitterbrein.nl
Het UMCG Alzheimerfonds steunen kan via de actie op geef.nl actie! Bekijk hier hoe je kan doneren.
Vlak voor de kerstvakantie zijn intrede doet is er het online damevent: Samen Fitter Brein!
Het spel wordt gespeeld op het online damplatform Lidraughts, speciaal voor bedrijven en organisaties van Healthy Ageing Network Northern Netherlands,. Bedrijven en organisaties zijn welkom één (of meer) collega’s af te vaardigen die namens de organisatie het damtoernooi speelt! Wie representeert uw organisatie tijdens dit toernooi?
De deelnemende bedrijven ontvangen gratis een Fitter Brein pakket en worden gevraagd of ze in de toekomst geïnteresseerd zijn in een gratis damclinic / damsimultaan van een jeugdspeler of grootmeester.

Wanneer en hoe
Donderdagmiddag 17 december van 15:30 uur tot 17:30 uur
Het damevent duurt van 15:30 uur tot 17:30 uur. De wedstrijden vinden plaats op het online damplatform lidraughts.org, Facebook, Instagram en YouTube.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.