Gezocht: organisaties die betere lokale samenwerking willen met mantelzorgers

Voor het programma In voor mantelzorg-thuis zijn Movisie en Vilans op zoek naar organisaties die in hun werkgebied, regio of gemeente, de samenwerking voor en met mantelzorgers en vrijwilligers willen verbeteren. Zij krijgen twee jaar lang begeleiding, terwijl ze in de praktijk, samen met andere lokale organisaties, aan de slag te gaan met verbeteracties.
Anita Peters, programmamanager: ‘Ouderen wonen langer thuis en familie, buren en vrienden bieden waar nodig zorg en ondersteuning. Zij willen dat graag goed doen én de zorg kunnen volhouden. Hiervoor is goede lokale samenwerking essentieel. Daarom is dit programma opgezet: We willen graag in de praktijk de samenwerking tussen mantelzorgers en beroepskrachten, tussen beroepskrachten en vrijwilligers, tussen zorg- en welzijnsorganisaties en met de gemeente verbeteren. Zo kunnen we ervoor zorgen dat mantelzorgers het zorgen kunnen volhouden en vrijwilligers plezier houden in hun werk.’

Lerende praktijken
De opzet van het programma In voor mantelzorg-thuis is om met elkaar aan de slag in lokale lerende praktijken. In zo’n lerende praktijk participeren deelnemers uit verschillende organisaties met een werkgebied op wijk, lokaal of regionaal niveau. Dit kunnen partijen zijn met wie al een samenwerking is of partijen die graag een samenwerking willen starten. Gezamenlijk pakken de organisaties een vraagstuk op rondom mantelzorg, gebaseerd op een urgent vraagstuk vanuit het lokale werkgebied. Een traject duurt twintig maanden. Er is plaats voor tien van deze lerende praktijken in Nederland. De eerste intakegesprekken zijn in de loop van april. De voorbereidingen starten nog voor de zomer.
Bron 4 april 2019 Movisie en meer informatie op https://www.movisie.nl/ .

Belangstelling Interesse?
Kijk voor meer informatie op http://www.invoormantelzorg.nl/ stuur een mail aan ivm@movisie.nl of bel met Alana Nanlohy, programma-assistent In voor mantelzorg-thuis (06 55440614).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.