In de Bibliotheek van Delfzijl vond 27 februari 2019 de opening van de eerste Breinbieb plaats

De Breinbieb is een pilot, mede mogelijk gemaakt door de provincie Groningen, waarbij Biblionet Groningen materialen over het brein opneemt in de collectie van de bibliotheek. Bijvoorbeeld boeken en spelletjes over dementie.

Deze collectie past ook goed bij de dementievriendelijke gemeente Delfzijl. Naast het aanbieden van deze materialen, zorgt Biblionet Groningen samen met partnerorganisaties voor interessante activiteiten over het brein.


“Met de Breinbieb in Bibliotheek Delfzijl breiden we onze maatschappelijke dienstverlening uit. Het is dé plek waar alle nuttige en leuke materialen over het geheugen te vinden zijn. Van het thema onthouden en vergeten tot het onderwerp dementie en mantelzorg. De informatie wordt aangeboden in de vorm van boeken, dvd’s, spellen en activiteiten.”, aldus Jacqueline Roelofs, manager Bibliotheken bij Biblionet Groningen.
Tijdens de opening gaf kunstenaar Herman van Hoogdalem een korte lezing over zijn werk. Hij schilderde onder meer een serie portretten genaamd ‘Gezichten van dementie’. Daarbij maakte hij samen met Gijs Wanders korte documentaires over de invloed van dementie op mensen zelf en hun familieleden. De boeken van Herman zijn opgenomen in de collectie van de Breinbieb in Delfzijl.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.