Leuke activiteiten tijdens week van de jonge mantelzorgers in Het Hogeland

Activiteiten Gemeente Het Hogeland en info provincie Groningen
Tijdens en na de week van de jonge mantelzorgers, van 3 t/m 9 juni 2019 worden tal van leuke activiteiten georganiseerd in de provincie. Jonge mantelzorgers zijn kinderen, die opgroeien in een gezin met een chronische zieke, een familielid met een lichamelijke of verstandelijke beperking of een gezinslid met verslavings- of psychische problemen. In de gemeente Het Hogeland worden o.a. een Huifkartocht, Ponyverzorging- en rijden en een Weekendkamp voor de jonge mantelzorgers georganiseerd.

Het totale aanbod van activiteiten in de provincie, vindt u op de website https://mantelzorggroningen.nl/week-van-de-jonge-mantelzorg/

Huifkartocht
Op woensdag 5 juni kunnen jonge mantelzorgers vanaf 6 jaar deelnemen aan een huifkartocht. De tocht start om 19.00 uur vanuit Pieterburen voor een leuk ritje. Onder het rijden mag er gezongen worden en rond 20.00 uur ben je weer terug. Opgeven kan voor 30 mei door een mailtje te sturen naar n.hoofs@mensenwerkhogeland.nl

Weekendkamp
Op zaterdag 6 en zondag 7 juli staat een weekendje weg op het progamma. Er wordt overnacht bij groepsaccommodatie Waddenhoeve in Noordpolderzijl. Tijdens het weekend zijn er diverse activiteiten, zo wordt er o.a. een kweldertocht gelopen, kanovaren, steppen, een spooktocht houden en wordt er een kampvuur gemaakt. Jonge mantelzorgers van 10 tot en met 16 jaar kunnen deelnemen. Opgeven kan via de mail naar k.vanoossanen@mensenwerkhogeland.nl inschrijfgeld is 15 euro, na deelname aan het weekend krijgt u dit bedrag terug.

Afsluitend provinciaal JMZ-festival met rapper Ginger (bekend van the voice)
Om de week van de jonge mantelzorgers af te sluiten organiseert Mensenwerk Hogeland een provinciaal JMZ Festival op het Stadslab-Suikerunieterrein op zaterdag 8 juni. Van 14.00 uur tot 18.00 uur zijn er allerlei workshops zoals: Streetdance, DIY & tekenen, Bootcamp, Graffiti, Acteren enz. Er is een gamehoek en genoeg ruimte om lekker te chillen. Vanaf 16.00 uur gaat de BBQ aan en kan er van allerlei lekkers gesmuld worden. Rapper Ginger sluit het festival vanaf 17.00 uur af met een spetterend optreden. Voor deze activiteit kan de jonge mantelzorger een vriendje/vriendinnetje meenemen.
Aanmelden kan tot 3 juni door een mailtje te sturen naar n.hoofs@mensenwerkhogeland.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.