Groninger Dorpen met ook aandacht voor mensen met dementie – Mei 2018

“Leuk ouder worden in je eigen kleine dorp” was op 31 mei het thema van een bijeenkomst “thuis blijven wonen” met informatie over bewonersinitiatieven die vertelden over hun dromen en (ook gerealiseerde) plannen. Onder meer “hofjes die je kunt maken vanuit bestaande bouw”, Knarrenhof, DroomWonen in Opende, info van KAW, Coalitie Gezond Wonen en Groninger Dorpen (gezonde dorpen). Ook hier aandacht voor mensen met dementie. Dat gaat heel lang goed mits er goede afstemming is in draagkracht en draaglast mantelzorg en vrijwilligers, afstemming professionele zorg en acceptatie in de omgeving van mensen met ander gedrag.

Bij de afweging – zo is het echt niet meer veilig en we nemen een onverantwoorde risico – kan een situatie ontstaan dat iemand toch naar een verpleeghuis gaat.

De betrokkenheid voor elkaar, een goede afstemming tussen professionele zorg en informele zorg met aandacht voor de draagkracht van mantelzorgers bevordert dat ook mensen met dementie lang thuis kunnen blijven wonen. Lees meer op http://groningerdorpen.nl/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.