Bedum Netwerkbijeenkomst dementievriendelijke gemeenten in de provincie Groningen – Oktober 2017

Op 3 oktober 2017 heeft het ZIF (Het Zorg Innovatie Forum, initiatief van 37 zorgaanbieders, verzekeraars, instellingen uit het sociale domein, woningbouwcorporaties, kennisinstellingen en burgerinitiatieven die zich sterk maken voor structurele vernieuwingen op het gebied van gezondheid) samen met Alzheimer Nederland afdeling Groningen een bijeenkomst gehouden in Bedum om te bevorderen dat de Provincie Groningen nog dementievriendelijker wordt.

Informatie werd gegeven door Samen Dementievriendelijk over samen dementievriendelijk met veel informatie over scholingen en trainingen; Het Odensehuis en de aanpak van een dementievriendelijke Korrewegwijk ; De gemeente Delfzijl, aanpak dementievriendelijk Delfzijl; Alzheimer Nederland Groningen, duurzaam dementievriendelijk in de provincie Groningen.

Na bovenstaande inleidingen vond met de ongeveer 30 aanwezigen een betrokken en geanimeerde discussie plaats, waarin ook informatie werd uitgewisseld. Welstad Stadskanaal gaf informatie over hun geslaagde aanpak om een symposium te houden. De gemeente Hoogezand Sappemeer kon al iets vertellen over de resultaten van hun aanpak. Bij De Hoven in Winsum wordt vanuit een verpleeghuis gewerkt aan de ontmoeting van ouderen en kinderen; men wil een dementievriendelijke wijk in de omgeving van het nieuwe verpleeghuis realiseren. Het Westerkwartier heeft een eigen Netwerk Dementie. Het Netwerk Dementie Groningen gaf aan hoe belangrijk het is dat zorgaanbieders samenwerken voor een goede uitvoering van het casemanagement. De Hanzehogeschool (inclusief Minerva) bood aan dat zij net als in de Korrewegwijk in Groningen beschikbaar zijn voor ondersteuning bij gemeenten in beleid en het realiseren van een dementievriendelijke wijk. Meer over het Zorg Innovatie Forum op https://www.zorginnovatieforum.nl/ .

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.