Informatiemarkt en panel in Delfzijl maakt duidelijk dat bij dementievriendelijk gezamenlijke inzet nodig is – November 2017

Op dinsdag 14 november organiseerde de gemeente een informatiemarkt over dementie voor alle inwoners van de gemeente Delfzijl en omgeving. Een 120 mensen (mensen met dementie, hun mantelzorgers, professionals, gemeenteraadsleden en andere inwoners) herkenden de indrukwekkende beelden van mensen met dementie en hun mantelzorgers in de film “Mijn hoofd in jouw handen”.
In de het panel (met de gemeente, een arts, mantelzorger en casemanager dementie) werd benadrukt hoe belangrijk het is vroegtijdig te signaleren en ook tijdig een beroep te doen op een casemanager dementie. Ook is duidelijk dat het niet alleen de verantwoordelijkheid van de gemeente is, maar van ieder in Delfzijl, om Delfzijl dementievriendelijk te krijgen.
Op een informatiemarkt – ook het Alzheimer Café en Alzheimer Nederland afdeling Groningen waren aanwezig – lieten de aanbieders, zoals een notaris, stichting mentorschap, diverse zorgaanbieders en welzijnsorganisaties, zien wat zij kunnen bieden.

De gemeente maakt werk van “dementievriendelijk Delfzijl” volgens wethouder Meindert Joostens: ‘Het is belangrijk voor een gemeente als Delfzijl aandacht te schenken aan dementie. Het aantal ouderen neemt toe en de leeftijd stijgt. Dit is een belangrijke risicofactor voor dementie. Daarbij maken de veranderingen in de zorg dat inwoners met dementie langer thuis wonen. In een dementievriendelijke gemeente draait het om het gemakkelijker maken van het dagelijkse leven van mensen met dementie. We willen onze inwoners hierbij zoveel mogelijk ondersteunen.’

Op de website van de gemeente Delfzijl staat regelmatig informatie over “dementievriendelijk Delfzijl”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.