Oproep – Familie en zorgmedewerkers gezocht voor onderzoek over dementie bij mensen met een ernstige verstandelijke beperking

 

Maureen Wissing (promovenda dementie & verstandelijke beperking (UMCG/Hanzehogeschool)) zoekt familie en zorgmedewerkers die een enquête zouden willen invullen om (subtiele) signalen van dementie bij mensen met (zeer) ernstige verstandelijke (en meervoudige) beperkingen ((Z)EV(M)B) in kaart te brengen.
Mensen met een verstandelijke beperking worden steeds ouder, waardoor dementie prominenter aanwezig is in de gehandicaptenzorg. Hoe ernstiger de beperking, hoe moeilijker de achteruitgang in functioneren vastgesteld kan worden. Voor mensen met (Z)EV(M)B zijn er nauwelijks handvatten voor signalering en diagnostiek. Er is daarom een onderzoeksproject opgezet in samenwerking tussen Talant, Ipse de Bruggen, ’s Heeren Loo, Visio, Rijksuniversiteit Groningen, Universitair Medisch Centrum Groningen en Hanzehogeschool.

De centrale vraag is: Hoe uit dementie zich bij mensen met (Z)EV(M)B?
Voor dit onderzoek willen we u als familielid of zorgmedewerker vragen een enquête in te vullen.

Voor familie/naasten:
Heeft uw naaste een (zeer) ernstige verstandelijke beperking en er sprake is van (een vermoeden van) dementie, dan zouden we u willen vragen een enquête in te vullen over signalen van dementie die u bij uw naaste herkent.
U kunt de enquête in uw webbrowser openen door te klikken op onderstaande link:

Dementiesymptomen bij uw naaste met (Z)EV(M)B op https://redcap.umcg.nl/redcap/surveys/?s=79XENMJWT3
Als bovenstaande link niet werkt, probeer dan het kopiëren van de onderstaande link in uw webbrowser:
https://redcap.umcg.nl/redcap/surveys/?s=79XENMJWT3

Voor zorgmedewerkers:
Werkt u met cliënten met (zeer) ernstige verstandelijke (en meervoudige) beperkingen bij wie er sprake is van (een vermoeden van) dementie, dan zouden we u willen vragen om een enquête in te vullen over signalen van dementie die u bij deze cliënten waarneemt. Mocht u met cliënten van verschillende niveaus werken, probeer echt alleen cliënten met (Z)EV(M)B in gedachten te houden tijdens het invullen van de enquête.
U kunt de vragenlijst in uw webbrowser openen door te klikken op onderstaande link:
Dementiesymptomen bij mensen met (Z)EV(M)B op https://redcap.umcg.nl/redcap/surveys/?s=8PJKJRJYCP
Als bovenstaande link niet werkt, probeer dan het kopiëren van de onderstaande link in uw webbrowser:
https://redcap.umcg.nl/redcap/surveys/?s=8PJKJRJYCP
Het invullen van enquête duurt ongeveer 10 minuten en de gegevens die u invult in de enquête kunnen niet naar u herleid worden. Door de enquête in te vullen draagt u bij aan meer kennis over dementie bij mensen met (Z)EV(M)B.

Informatie
Aanvullende informatie over dit onderzoeksproject kunt u vinden op de website www.vb-dementie.nl. Mocht u vragen hebben over de enquête of over het onderzoeksproject dan kunt u contact met Maureen Wissing via m.b.g.wissing@umcg.nl .

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.