Pekela Stadskanaal en Veendam – (G)Oud Gezond helpt ook bij dementievriendelijke gemeenschap en gemeente – Doedag op 7 februari 2019

Onder de titel (G)oud Gezond organiseren de welzijnsorganisaties Compaen, Welstad en de Badde op 7 februari 2019 een informatie- en doedag voor alle 75 plussers in de gemeenten Veendam, Stadskanaal en Pekela. In opdracht van de gemeenten geven de welzijnsorganisaties hiermee inhoud aan een programma rond gezond ouder worden in het kader van zelfmanagementsupport en preventie.

Foto © Vlaamse Ouderenraad | Sien Verstraeten

Dit sluit aan bij de zogenaamde ‘SamenOud-dagen’ welke in de gemeenten Veendam, Stadskanaal en Pekela van 2012 tot en met juli 2017 zijn uitgevoerd. Menig oudere heeft daaraan veel plezier en nut beleefd. Voorheen waren de dagen van het project beperkt toegankelijk voor alleen patiënten van de deelnemende huisartsen aan SamenOud. Vanaf 2019 zijn (G)oud Gezond-dagen toegankelijk voor alle 75 plussers in de betrokken gemeenten.

Wij zijn ons ervan bewust dat niet iedereen zijn hele leven zelfstandig kan blijven wonen, maar we kunnen wel handvatten bieden om dit zo lang mogelijk te blijven doen. Hoe word ik gezond ouder, op welke manieren kan ik meer bewegen, hoe maak ik gemakkelijk gebruik van de sociale media, hoe beschrijf ik wat ik graag wil. Kortom, hoe blijf ik door aangenaam en bewust te leven een vitale oudere. En dus een nieuw begin met een nieuwe naam: (G)oud Gezond!

Dit persbericht vanuit de welzijnsorganisaties en gemeenten is een uitnodiging aan alle mensen van 75 jaar en ouder in Pekela, om al vast de datum, 7 februari 2019, vast te leggen.

Het voorlopige programma ziet er als volgt uit:
09.00 uur : Inloop
09.30-10.00 uur : Waarom zou u nog leren omgaan met een lap-top? Ipad al dat soort moderne technieken?
10.00-10.15 uur : Koffie drinken
10.15-11.00 uur : Samen bewegen
11.00-11.30 uur : Samen Zingen
11.30-12.00 uur : Pijlers voor een positieve Gezondheid
12.00 uur : Er zal geprobeerd worden om af te sluiten met een gezamenlijke lunch
Tijdens de ochtend zal er ook een informatie markt zijn.

Locatie:

De Binding, Sportlaan 4, Oude Pekela / Eigen bijdrage € 3,50 per persoon.


Nadere informatie volgt in de huis-aan-huisbladen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.