Woonplek beschikbaar voor mensen met dementie


In Winschoten is een huis Waardig Wonen aan de Van Kinsbergenlaan 30-32 in Winschoten. Hier is een woonplek beschikbaar.

Wonen
Het woongebouw – eigenlijk twee aan elkaar geschakelde woningen – ligt in de Zeeheldenbuurt (Winschoten-West) waarbij er woonruimte beschikbaar is voor 5 tot 6 mensen met dementie. Op een ideale locatie in een rustige en vriendelijke wijk ligt deze woning. Op loopafstand bevinden zich namelijk diverse voorzieningen waaronder scholen, supermarkten, sportfaciliteiten en cultuurcentrum De Klinker. Ook het centrum van Winschoten is op loopafstand gelegen. Daarmee blijven mensen met dementie ook wonen in een gewone woonomgeving met voorzieningen.
De bewoner huurt een kamer; er is een gemeenschappelijke woonkamer. Samen eten en samen elke dag een leuke dag.

Zorg
Er is 24 uur per dag gedurende 7 dagen per week een medewerker zorg (IG niveau 3) aanwezig met overdag (ochtends vanaf een uur of 8 tot in de avond een uur of 9) een begeleider zodat er voor het grootste deel van de dag altijd 2 medewerkers op een groep van 5 mensen met dementie aanwezig zijn.

Indicatie
De woningen zijn voor mensen met dementie met het zorgprofiel 5 VV. Beschermd wonen met intensieve dementie zorg (CIZ-indicatie WlZ – Wet Langdurige Zorg).

Wij vragen u mogelijke belangstellenden te informeren en deze informatie ook binnen uw netwerk te verspreiden.

Meer informatie? Kijk op de website http://www.waardigwonen.nl ; Mail info@waardigwonen.nl of bel 06 – 292 165 68

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.