Initiatief Video Visite – Digitaal op bezoek via beeldbellen op zijn simpelst

Dit initiatief betreft het bieden van een beeldbeloplossing die voor de belangrijkste ontvanger zo simpel mogelijk is. De oplossing is geschikt voor mensen die alleen zijn en zich geïsoleerd voelen en daarbij niet beschikken over voldoende digitale vaardigheden of met ‘vergeetachtigheid’ kampen.
Stel je voor dat bewoners van een zorginstelling of of mensen thuis op hun kamer een apparaat zouden hebben waarop ze kunnen beeldbellen: zonder dat
• ze daar iets “engs” voor hoeven te doen of een complex apparaat hoeven te bedienen en
• daar begeleiding of verzorgend personeel bij hoeft te zijn, dus geheel prive spreken mogelijk maakt
Voor wie zou interessant kunnen zijn om zo het sociaal isolement te doorbreken of te voorkomen en het gevoel van eenzaamheid te beperken?

De moeder van Henry heeft een dergelijke voorziening op haar studio in het verzorgingshuis al geruime tijd beschikbaar en ze geniet daar elke dag van. Het heeft ook het isolement tijdens de Covid-19 perikelen tot op heden voor haar en ons als familie een stuk draagbaarder gemaakt. Dat zou hij met zijn familie ook anderen die in een vergelijkbare positie verkeren gunnen. Echter is de oplossing die zij voor haar gebruiken is niet meer leverbaar.

Hij is vervolgens verder gaan kijken wat er mogelijk is om iets dergelijks te bieden zonder dure aanschaf en/of een maandelijks abonnement.. Samen met enkele IT-collega’s en met steun van zijn werkgever Atos heeft hij er veel energie ingestoken om een oplossing samen te stellen en wil nu met het resultaat andere mensen gratis van dienst zijn.
De oplossing bestaat uit een handleiding hoe gratis software voor Android tablets of smartphones te installeren om bedieningsvrij en volledig prive te kunnen beeldbellen. De intentie is eventueel oudere al afgedankte Android tablets (minimaal Android 4.4, liefst 5.1 en hoger) her te gebruiken. Het beeldbelcontact kan zonder begeleiding automatisch gelegd worden door de apparatuur hiervoor vooraf volledig in te richten. De oplossing is gericht op bewoners verzorgingshuizen (met dementie of andere geestelijke of lichamelijke beperkingen), maar kan ook interessant zijn in geval van andere al dan niet tijdelijke woon en gezondheidsomstandigheden. Alhoewel deze oplossing in eerste instantie bedoeld is voor contact met familie en vrienden, is het als dat wenselijk is ook mogelijk dat andere personen, zoals huisarts, apotheek of andere verzorgenden door de groepbeheerder in de contactgroep opgenomen worden en zo toegang krijgen tot deze beeldbeloplossing.

Interesse en informatie?
Bij interesse in deze oplossing, lees dan meer in de Productbeschrijving Video Visite 21 september 2020
Heeft u vragen of wenst u of de beschikking over de installatiehandleiding, mail dan naar vividobsup@gmail.com 

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.