Het Hogeland BMWE-gemeenten op weg naar dementievriendelijke gemeente – Januari 2018

Al eerder is bekeken is hoe de gemeente het keurmerk dementievriendelijke gemeente kan behalen. Geconstateerd is toen ook door de BMWE-gemeenten, dat dit keurmerk niet op korte termijn is te behalen. Besloten is om in te zetten op ‘quick wins’, zodat de dienstverlening aan mensen met dementie en hun omgeving verbeterd wordt, of hun hulp toegankelijker wordt, of op een andere manier beter ondersteuning wordt georganiseerd.

Tegelijkertijd komen er vanuit verschillende hoeken initiatieven om iets te betekenen voor de doelgroep (jong) dementerenden. Zo is ook het gesprek geweest met de wijkverpleegkundigen en de wethouder in Winsum, om iets van niet-geïndiceerde dagbesteding te organiseren in De Tirrel. Niet alleen voor Winsum, maar voor heel BMWE. Ook in Bedum en De Marne zijn er initiatieven. Meerdere partijen worden uitgenodigd om hierover door te praten: waar is behoefte aan (vorm van dagbesteding, duur, aantal dagen, inhoud etc.), wat is ervoor nodig (professionele begeleiding, vrijwilligers etc.).

De gemeenten denken graag mee over het houden van een bijeenkomst Het Hogeland op weg naar een dementievriendelijke samenleving in 2019. Vervolgens is een werkgroep samengesteld met de gemeenten, het Netwerk Dementie Groningen, MensenWerk Hogeland en Alzheimer Nederland afdeling Groningen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.