Uitnodiging Symposium 8 november 2018 “Samen op weg naar een Dementievriendelijk Hogeland”

We komen vaker mensen met dementie tegen doordat het aantal mensen met dementie toeneemt en ze langer in hun eigen huis blijven wonen.

Mensen die met dementie in aanraking komen hebben vragen. Het is belangrijk dat er voldoende informatie over dementie beschikbaar is.
De BWME gemeenten, Mensenwerk Hogeland, Netwerk Dementie Groningen en Alzheimer Nederland afdeling Groningen organiseren daarom een symposium

“Samen op weg naar een Dementievriendelijk Hogeland”

  8 november 2018  van 18.30 tot 22.00 uur

Trefcentrum
Prof. Mekelstraat 1 – 5
9781 JG Bedum

Met dit symposium willen we de kennis over dementie verspreiden en ontmoetingen organiseren tussen de gemeente, zorg -en welzijnsorganisaties, winkeliers, mantelzorgers en mensen met dementie. Op deze manier willen we bereiken dat mensen met dementie herkend en begrepen worden. Het uitgangspunt is dat zij langer en veiliger in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen.  Het symposium zal bestaan uit een informatiemarkt, een film en een forum .

Programma
18.30 – 19.15  Inloop en bezoek aan informatiemarkt
19.15 – 19.20  Introductie door Wycher van den Bremen
19.20 – 19.30 Opening door wethouder Marc Verschuren
19.30 – 20.15 Film “Mijn Hoofd In Jouw Handen
20.15 – 21.00 Pauze en bezoek aan informatiemarkt
21.00 – 21.45 Forum
21.45                Afsluiting

In de film ‘’Mijn Hoofd In Jouw Handen’’ worden vier hoofdpersonen met dementie gevolgd in hun eigen omgeving met hun naasten. Hoe ga je met elkaar om? Blijf je zo lang mogelijk samen

de dingen doen die je allebei leuk vindt? Of trek je je terug en laat je de zorg over aan professionals?

Het is lastig om daarover na te denken. Dat vinden de mensen in “Mijn Hoofd In Jouw Handen” ook. Zij merken elke dag dat hun partner, vader, moeder of vriend(in) met dementie hun liefde hard nodig heeft. En andersom natuurlijk ook. Toch verandert de relatie. De vraag is dan: wat blijft er over van onze liefde of vriendschap? Hierover gaat de film “Mijn Hoofd In Jouw Handen”.

Voor het forum nodigen we mensen uit die wat kunnen beteken voor iemand met dementie die thuis woont en zijn of haar naaste. Deelnemers zijn o.a. een huisarts, een vrijwilliger, een casemanager.

Op de informatiemarkt vindt u stands van aanbieders in de regio die hun kennis en mogelijkheden laten zien aan een brede doelgroep. Denk aan casemanagers, maaltijdservice, thuiszorg enz. De informatiemarkt kan bezocht worden voor aanvang en in de pauze.

Heeft u belangstelling maar nog vragen, dan horen wij dat graag van u.

We willen u graag welkom heten op het symposium, aanmelden is niet nodig.

Namens de werkgroep Publieksvoorlichting Het Hogeland,
Monica Blom
m.blom@mensenwerkhogeland.nl
06 48874339

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.